Sljedeće čitamo: Norveška šuma

Norveška šuma najpoznatiji je roman Harukija Murakamija, kultna knjiga koja je sve donedavno bila najveći japanski bestseler uopće. Samo u Japanu ukupno je prodano preko četiri milijuna primjeraka. Objavljivanje ove naizgled jednostavne priče o sazrijevanju u šezdesetima, prožete specifičnom melankolijom i humorom, prouzročilo je toliku histeriju da se povučeni autor na nekoliko godina morao odseliti iz Japana kako bi u miru mogao nastaviti sa svojim književnim radom.
“Ova je knjiga puna studentskih pobuna, slobodne ljubavi, cuge i pop glazbe šezdesetih. Ona je također istinski emotivna, i opisuje vrhunce, ali i najdublje padove odrastanja.” (Independent on Sunday)
Čuvši pjesmu Beatlesa, Toru Vatanabe sjeti se svoje prve ljubavi Naoko, djevojke svoga najboljega prijatelja Kizukija. Istoga časa u mislima se vraća u prošlost, kad je prije gotovo dvadeset godina u Tokiju provodio studentske dane, izgubljen u svijetu tjeskobnih prijateljstava, usputnih užitaka i strasti, gubitaka i žudnje — u vrijeme kad je u njegov život umarširala neobuzdana mlada žena po imenu Midori, i on je morao birati između budućnosti i prošlosti.
Sljedeći susret Čitateljskoga kluba studenata FHS-a, na kojemu će se raspravljati o ovoj zanimljivoj knjizi, održat će se u petak, 25. veljače 2022. godine, s početkom u 14.00 sati.
Kao i uvijek, svi ste pozvani pridružiti nam se.
Informacije o knjizi preuzete: Vuković&Runjić
Fotografija preuzeta: Pages of Lucy

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *