Sljedeće čitamo: 12 pravila za život

Tijekom mjeseca srpnja Čitateljski klub studenata Fakulteta hrvatskih studija čitat će 12 pravila za život Jordana B. Petersona.
 
Poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson u ovom svjetskom bestseleru odgovara na najteža životna pitanja, povezujući istine drevnih tradicija sa zapanjujućim otkrićima najnovijih znanstvenih istraživanja.
 
U ovoj knjizi iznimne snage mogu se pronaći 12 vrlo jednostavnih, ali dubokih, dubokoumnih i mudrih pravila, koja će vam pomoći da dovedete svoje misli, svoju osobnost i svoj dom u red, te da radeći na vlastitom poboljšanju, ujedno poboljšate i cijeli svijet.
 
Pišući s velikom dozom humora, Peterson nam donosi zanimljivu i edukativnu knjigu, punu iznenađujućih zaokreta – uči nas zašto ne smijemo prigovarati dječacima i djevojčicama dok se skejtaju po ogradama, zašto one koji olako kritiziraju čeka teška sudbina te zašto uvijek trebamo pogladiti mačku kada je sretnemo na cesti. Kako nas živčani sustav jastoga može poučiti o tomu kakav stav tijela moramo zauzeti (ispravite leđa!) i kako da postignemo uspjeh u životu? Kojim strašnim putovima ljudi kroče kada postanu ogorčeni, osvetoljubivi i arogantni? Zašto trebamo vlastitu kuću dovesti u red, prije nego što počnemo kritizirati druge? Zašto se trebamo uspoređivati s time tko smo bili jučer, a ne s onim što je netko drugi danas? Kako ćemo naći “sreću” i zašto nam ona ne smije biti prvotni cilj?
 
Jordan Peterson široko razlaže svoju temeljitu argumentaciju, govoreći o disciplini, slobodi, pustolovini i odgovornosti – iz mudrosnih tradicija svih kultura, probrao je ono najvažnije i to sažeo u dvanaest praktičnih i dubokih pravila o tome kako živjeti smislenijim životom.
 
12 pravila za život knjiga je koja iz temelja potresa suvremena općeprihvaćena stajališta, knjiga koja će preobraziti i uzdići srce i um svakoga čitatelja.
 
Sljedeći susret Čitateljskoga kluba studenata FHS-a, na kojemu će se raspravljati o ovoj zanimljivoj knjizi, održat će se u ponedjeljak, 26. srpnja 2021. godine, od 10.00 do 14.00 sati. Kao i uvijek, svi koji se žele pridružiti susretu dobrodošli su.
 
*Informacije o knjizi i naslovnica preuzeti su s Verbum
 
** Obavijest o održanim susretima Čitateljskoga kluba studenata FHS-a tijekom ljeta, počevši s prošlomjesečnom Emmom, bit će objavljena na web stranici početkom mjeseca rujna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *