Sljedeće čitamo: Emma

Kako je i najavljeno, Čitateljski klub studenata Fakulteta hrvatskih studija donosi novu knjigu, koja će se čitati tijekom mjeseca lipnja.
 
Riječ je, naravno, o romanu Emma, kojega mnogi smatraju najboljim djelom Jane Austen – ili kako neki vole reći: savršenim štivom s nesavršenom, ali najomiljenijom junakinjom.
 
Poput mnogih djevojaka, Emma Woodhouse misli da zna najbolje. Osjećaji su joj kakvi trebaju i biti, ali razum često nije. Ona je prekrasna, mudra, bogata i ima samo jedno poslanje – pomoći drugima da pronađu ljubavnu sreću. Iako je ljubavno posredovanje njezin omiljen posao, istodobno uopće ne razmišlja kako pronaći ljubav za sebe. Zauzeta traženjem najbolje prilike svojoj novoj prijateljici Harriet Smith, Emma ne primjećuje koliko se sviđa obiteljskom prijatelju, gospodinu Knightleyju. No, kad poslovi posredovanja ne krenu onako kako je Emma zamislila, u kratkom će vremenu morati naučiti mnogo o ljudima, ali i o samoj sebi.
 
O autorici:
 
Jane Austen (1775. – 1817.) engleska je književnica, najpoznatija po svojih šest romana, koji se rado čitaju još i danas, i za koje se kaže da ih je Austen napisala s takvom ljepotom i zavidnim stilom pisanja, kojega nitko nikada nije uspio dostići: Razum i osjećaji (1811.), Ponos i predrasude (1813.), Mansfield Park (1814.), Emma (1815.), a dva su joj djela, Opatija Northanger i Pod tuđim utjecajem (Uvjeravanje), objavljena posthumno 1818. godine.
 
Sljedeći susret Čitateljskoga kluba studenata FHS-a, na kojemu će se raspravljati o ovoj divnoj knjizi, održat će se u petak, 25. lipnja 2021. godine, od 10.00 do 14.00 sati.
 
Kao i uvijek, svi ste pozvani pridružiti se.
 
*Informacije i naslovnica knjige preuzeti su s Mozaik knjiga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *