Razgovori ugodni: Što je sport i može li ikada biti moralan?

Sportska sekcija Kluba studenata psihologije “Feniks”, u suradnji s Udrugom studenata Studia Croatica, organizira događaj: “Razgovori ugodni: Što je sport i može li ikada biti moralan?”

Kada? U ponedjeljak, 29. ožujka 2021. godine, od 19.00 do 21.00 sati.

Izlagač: doc. dr. sc. Matija Mato Škerbić

U prvom dijelu, autor će iznijeti postojeće definicije i karakterizacije konceptualiziranja sporta, oslanjajući se na filozofsko-sportsku literaturu. U drugom će dijelu predavanja govoriti o nastanku i razvoju etike sporta te njezinim konturama i područjima istraživanja. Konačno, najveći dio bit će posvećen recentnim i vrlo aktualnim raspravama o normativnosti u sportu, odnosno o tome kojim se etičkim normama trebaju voditi svi koji na bilo koji način participiraju u sportu, kako bi u svom prakticiranju sporta i postupanju u sportu – bili moralni. Pritom će autor razmatrati i propitivati tezu da sport nikada ne može biti moralan.

Online interaktivno predavanje održat će se preko aplikacije Zoom, a poveznica na događaj je sljedeća: https://us02web.zoom.us/j/82818299408?pwd=WmVub0x0Mk41ZTR2c0ZTVUxqTHNuUT09&fbclid=IwAR1NBZLEoh144dR5X-qMWONDQ3aJKScTJRoiSf3VrxS8LUW0hLCqdbKTviY#success

Plakat kreirao: Matija Čeh

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *